22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Macron va „finaliza” planurile de a trimite antrenori occidentali în Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că intenționează să „finalizeze” o coaliție de țări care vor trimite instructori militari în Ucraina.

El a prezentat planuri de desfășurare a forțelor occidentale în țara devastată de război, în ciuda opoziției președintelui american Joe Biden, care se află în prezent în Franța într-o vizită de stat.

Este „mult mai eficient și mai practic în anumite capacități, în anumite condiții, să te antrenezi pe pământ ucrainean”, a declarat Macron vineri seară, la o conferință de presă la Paris cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează Politico.

Macron a subliniat că această solicitare a venit de la însuși Zelenski și că Franța va acționa împreună cu alte țări, pe care nu le-a numit.

Biden și-a exprimat îngrijorarea că desfășurarea antrenorilor occidentali într-un loc unde ar putea ajunge pe ”linia roșie” ar putea duce la o escaladare a conflictului cu Rusia.

Kremlinul a semnalat la începutul săptămânii că Moscova va fi pregătită să lovească antrenorii militari francezi în Ucraina.

Dar Macron a respins temerile că inițiativa sa ar putea propulsa o escaladare a conflictului Rusia-Ucraina.

„Nu, nu este vorba despre desfășurarea de oameni și soldați europeni sau aliați în prima linie. Este vorba despre recunoașterea suveranității Ucrainei asupra teritoriului său”, a spus el în cadrul conferinței de presă.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.