18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Majoritatea investitorilor cred că o depreciere a pieței de capital este aproape, arată un sondaj CNBC

Majoritatea respondenților – 61% – în cel mai recent sondaj CNBC Delivering Alpha Stock Survey consideră că piața de capital a crescut prea repede în al doilea trimestru și o depreciere este aproape.

S&P 500a crescut cu mai mult de 9% în primul trimestru, ceea ce ar fi cel mai bun început de an din 2019.

Cu toate acestea, doar 39% cred că există mai mult loc de creștere.

Una dintre cele mai mari teme ale anului de până acum pentru piață este Rezerva Federală și ipotezele că va reduce ratele de trei ori în 2024.

Doar 9% dintre cei chestionați cred că Fed ar trebui să înceapă să reducă dobânzile imediat, în timp ce un covârșitor de 91% recomandă să mențină lucrurile lente și stabile. 

Majoritatea respondenților la sondaj – 61% – au prezis că Fed va reduce ratele doar de două ori în acest an. 

Doar 26% mai cred că prognoza oficială a Fed de trei reduceri este cifra magică, iar 13% au spus că ar fi probabil o reducere a ratei în acest an. 

Niciunul dintre cei chestionați nu crede că Fed va reduce mai mult de trei ori și nimeni nu crede că nu va reduce deloc.

Unde să investești

Multe piețe au înregistrat recent niveluri record, inclusiv Japonia, Regatul Unit, Europa continentală, Canada și Coreea de Sud. 

Când au fost întrebați unde sunt cei mai optimiști în afara SUA, 40% au spus Japonia, 26% au spus Europa și o sumă egală au spus că nu vor investi în afara Statelor Unite. 

Doar 4% cred că China este cel mai bun loc pentru a investi în afara SUA chiar acum. ETF- ul MSCI iShares China a scăzut cu 21% față de maximul de 52 de săptămâni atins în martie trecut și a scăzut cu peste 7% la șase luni.

Când vine vorba de investiții în SUA, 26% au spus că Nasdaq 100 a fost cel mai bun loc în comparație cu 13% care au spus S&P 500.

Treisprezece la sută au spus că petrolul este soluția și 9% au votat pentru bitcoin, care este la cote record.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.