12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

”Mama era arsă pe 95% din corp. Când a văzut-o tata acolo s-a terminat viața pentru el”. Mărturia fiului soților morți la Crevedia

Cele două victime decedate în urma exploziilor produse la stația GPL din Crevedia erau soț și soție, iar cei doi aveau locuința lângă stație.

Fiul victimelor a declarat pentru Gândul că mama lui a fost surprinsă de suflul exploziei, provocându-i arsuri pe 95% din corp, iar tatăl lui a făcut infarct când a văzut cum arăta soția sa

Sorin Barbu a mărturisit că mama lui a simțit gaz în curte și a sunat-o pe sora lui, care i-a spus să intre în casă, dar femeia nu a mai avut timp.

După ce a prins-o suflul exploziei, mama lui a ajuns pe propriile picioare la ambulanță, deși avea arsuri pe tot corpul, mai spune fiul femeii.Femeia tocmai era preluată de personalul medical de pe ambulanță, când a văzut-o soțul ei.

„Tata a venit și el, pentru că lucra aproape de casă. A venit să o caute, nu a găsit-o. Am căutat împreună, el a ieșit la poartă, iar eu am fost prin grădină. El a găsit-o și a văzut-o primul arsă. Era preluată de domnii de la ambulanță. Când a văzut-o în halul în care era, a căzut și la revedere. Acolo s-a terminat viața pentru el”, a spus fiul celor doi soți.

Femeia a suferit arsuri pe 95% din suprafața corpului, iar duminică la prânz s-a stins la spital.

„I s-au administrat o grămadă de antibiotice, morfină și nu mai știu ce i-au dat domnii pentru a nu simți durerea. Din păcate, arsurile au fost peste 96% din corp. Nu au mai avut ce să facă și m-au sunat după ora 12.00 să-mi spună că a decedat”, a mai spus Sorin Barbu.

”Părinții mi-au spus mereu că au făcut plângeri”

Polițiștii dâmbovițeni spun că, în ultimii trei ani, nu au primit sesizări, petiții sau informări de la localnici sau de la instituții în legătură cu eventuale nereguli de la stația GPL care a sărit în aer la Crevedia.

Sorin Barbu susține însă că părinții săi au făcut plângeri cu privire la situația stației GPL.

„Organele de cercetare penală să-și facă datoria. Mulțumesc domnilor de la Parchet, DIICOT, DNA că s-au sesizat și au început investigațiile. Ei (părinții – n.r.) mi-au spus mereu că au făcut plângeri, dar nu știu ce să vă zic, unde și ce fel.

Vă dați seama că, dacă au sesizat, ei oricum nu cunosc procedurile și, dacă nu au luat număr de înregistrare, foaia aceea care era jos în sertar, au rupt-o și au aruncat-o la toaletă”, a spus fiul celor doi soți care au murit în urma exploziei de la Crevedia.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.