26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Microsoft tocmai a pregătit scena pentru un război total cu Google. Miza: inteligența artificială

Microsoft deschide o nouă unitate de inteligență artificială la Londra, punându-se ferm pe segmentul de piață a celui mai mare rival al său AI: Google DeepMind, scrie Business Insider.

Anunțul a venit la doar câteva săptămâni după ce Microsoft l-a angajat pe cofondatorul DeepMind, Mustafa Suleyman, pentru a conduce noua sa divizie AI.

Într-o postare pe blog publicată duminică, Suleyman a spus că noua unitate din Londra va fi condusă de fostul cercetător DeepMind Jordan Huffman.

Microsoft are deja birouri în capitala Marii Britanii și anterior s-a angajat să investească 2,5 miliarde de lire sterline în centrele de date din Marea Britanie în următorii trei ani.

Dar faptul că acest nou hub se concentrează în întregime pe AI – și este condus de foștii DeepMinders – ar trebui să ofere Google o mulțime de motive de îngrijorare. În lupta pentru talentul AI de top, o prezență mai mare la Londra ar putea fi o mișcare inteligentă pentru Microsoft.

Microsoft racolează cei mai buni ingineri AI

„Există un bazin enorm de talent și expertiză AI în Marea Britanie, iar Microsoft AI intenționează să facă o investiție semnificativă, pe termen lung în regiune, pe măsură ce începem să angajăm cei mai buni oameni de știință și ingineri AI în acest nou hub AI”, a scris Suleyman în anunțul de duminică.

Anul trecut, ca răspuns la presiunea crescută din partea rivalilor precum OpenAI, Google a fuzionat DeepMind cu unitatea sa centrală de inteligență artificială Brain, formând noul Google DeepMind.

Google DeepMind, care are peste 2.000 de angajați, conduce lucrările la Gemini, răspunsul companiei la modelul de limbă mare OpenAI GPT-4, făcându-l o piesă crucială în strategia Google pentru AI.

Dar, pe măsură ce rivali precum Meta și Microsoft încearcă să-și consolideze unitățile AI cu resurse și talent mai mari, aceștia încearcă să-i braconeze pe unii dintre cercetătorii de preț ai Google, cu rapoarte de pachete de plată de 10 milioane de dolari.

Meta însăși a pierdut recent trei angajați de top AI, în timp ce Google a pierdut un flux constant de angajați în favoarea OpenAI în ultimul an.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.