Ministerul Regatului Unit a trimis accidental mai multe e-mailuri clasificate unui aliat apropiat al Rusiei

0
72

 

Oficialii Ministerului Apărării din Regatul Unit au trimis e-mailuri cu informații clasificate unui aliat apropiat al Rusiei din cauza unei erori de scriere, scrie Sky News.

Email-urile erau destinate Armatei SUA, care foloseşte numele de domeniu ”.mil”.

Însă litera ”i” a fost omisă, aşa încât mesajele au fost trimise în Mali, ţară din vestul Africii și un aliat apropiat al Rusiei.

Oficiali ai Apărării afirmă că email-urile nu conţin informaţii care ar putea compromite securitatea operaţională.

Greşeala, au arătat ei, implică trimiterea unui număr mic de email-uri în Mali, al cărui domeniu de email este ”.ml”.

”Am deschis o anchetă după ce un număr mic de email-uri au fost forwardate, din greşeală, unui domeniu de email incorect”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării pentru agenţia de ştiri PA. ”Suntem convinşi că ele nu conţineau informaţii care ar putea compromite securitatea operaţională sau date tehnice”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că toate informaţiile sensibile folosite de departamentul guvernamental au fost ”împărtăşite pe sisteme create să minimizeze riscul unei direcţionări greşite”.

”Ministerul Apărării îşi revizuieşte constant procedurile şi implementează în prezent un program pentru a îmbunătăţi managementul informaţiilor, prevenirea pierderilor de date şi controlul informaţiilor sensibile”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Anterior, în cursul acestei luni, s-a aflat că milioane de emailuri ale Armatei americane au fost trimise tot în Mali, din cauza aceleiaşi greşeli de ortografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.