8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Momentul în care ”pirații” lui Putin asaltează o navă civilă dintr-un elicopter în Marea Neagră | Video

Momentul dramatic în care forțele ruse „acționând ca pirații” au luat cu asalt o navă civilă care s-ar fi îndreptat spre Ucraina.

S-au tras focuri de avertizare spre Sukra Okan, înainte ca oamenii lui Vladimir Putin să intre cu un elicopter Ka-29 pentru a se îmbarca pe navă.

Echipajul navei de marfă sub pavilion Palau a fost văzut stând la rând pe punte, în timp ce așteptau ca trupele ruse să debarce.

În clip, elicopterul zboară aproape de navă, în timp ce cel puțin doi soldați ruși sunt văzuți urcând înapoi în aparatul de zbor.

Moscova a recunoscut că nava de război Vasily Bykov a tras cu arme automate asupra navei înainte ca aceasta să fie inspectată pentru contrabandă cu arme care s-ar putea îndrepta către prima linie în Ucraina.

Incidentul a fost primul de acest gen de la începutul războiului și echivalează cu o creștere a agresiunii ruse în Marea Neagr .

Anchetatorii internaționali spun că inspecția improvizată a avut loc probabil în apele teritoriale ale Turciei sau aproape de acestea – o țară NATO .

Rusia a susținut că nava Sukra Okan a fost atacată, deoarece căpitanul a ignorat cererile de oprire pentru o inspecție.

Echipajul de pe o altă navă, tancul petrolier Olvia, a spus că au privit nava de marfă schimbând cursul în apele turcești.

Rusia a declarat că va trata orice nave care se apropie de Ucraina ca fiind ostilă după expirarea acordului cu cereale de luna trecută.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.