12.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024

”Ne-au ținut ca semafoare umane 9 ore. Nu am avut nicio acțiune pe droguri”. Conversațiile agenților detașați la Constanța

Sindicatul Europol a publicat o conversație anonimă cu un agent de poliție detașat la Constanța.

Din conversație reiese că agenții detașați erau trimiși ca ”semafoare umane” timp de nouă ore pe zi și nu erau lăsați să acționeze pe alcool sau droguri.

Sindicatul menționează: ”Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult “deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța”.

Totodată, sursa citată mai menționeză: ”Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru “fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de “clientela” politică”.

Primele capete căzute după tragedia de la 2 Mai

Ministerul de Interne a anunţat miercuri primele capete căzute după tragedia de la 2 Mai. NU a fost schimbat din funcţie şeful IPJ Constanţa, chestor Constantin Adrian Glugă.

Au fost însă demişi:

– adjunctul IPJ Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice

– şeful Serviciului Rutier Constanţa – comisarul Constantin Stoian

– şeful Poliţiei Mangalia

– şeful Poliţiei Vama Veche

Sindicatul Europol din Poliţie a venit cu o reacţie vehementă, în care acuză MAI că a indus în eroare întreaga opinie publică:

„MAI tocmai a indus în eroare întreaga opinie publică! Pretinsele “măsuri” luate de conducerea ministerului se traduc de fapt prin faptul că cei 4 șefi (adj. insp. șef, șeful serv. rutier, adj. șefului Pol. Mangalia, șeful birou Pol. Vama Veche) NU au fost sancționați disciplinar!!!

Ei au renunțat voluntar/benevol la funcțiile de conducere. Practic, la acest moment nu s-a stabilit o vinovăție în sarcina lor, ci doar au fost sacrificați cu scopul de a satisface nemulțumirea opiniei publice. În altă ordine de idei, cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română rămân în continuare pe funcții la minister”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.