26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

”Nu voi dansa. Promit”, spune Olaf Scholz în timp ce se alătură TikTok

Cancelarul german s-a alăturat luni platformei de partajare video deținută de China sub numele de cont @teambundeskanzler.

„Nu voi dansa. Vă promit. #TikTok”, a scris Scholz într- o postare pe rețelele de socializare, anunțând vestea.

Scholz se alătură altor lideri politici precum președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron, care au creat recent și canale TikTok.

Cancelarul și-a sugerat pentru prima dată intenția de a se alătura platformei video în timpul unui dialog cu cetățenii la Dresda, pe 29 februarie. Mișcarea pe rețelele de socializare este legată de campania sa politică înaintea alegerilor europene din 9 iunie și a alegerilor regionale cruciale din statele est-germane din Brandenburg, Turingia și Saxonia în septembrie.

Alternativa de extremă dreapta pentru Germania (AfD) este deja foarte activă pe TikTok, unde curtează cu succes alegătorii mai tineri.

Decizia lui Scholz marchează, de asemenea, o nouă abordare din partea guvernului german, care anul trecut și-a exprimat îngrijorarea de securitate cu privire la aplicația deținută de China și a ordonat personalului ministerelor să o ștergă de pe dispozitivele profesionale.

Contul TikTok al lui Scholz este, la fel ca prezența sa pe alte platforme de socializare, gestionat de biroul de presă al guvernului, care a declarat într-un comunicat de presă că „își extinde gama de informații pentru cetățeni, care folosesc tot mai mult TikTok pentru a afla și a discuta politică”.

„Pe lângă informații despre activitatea Cancelarului Federal și informații despre politica guvernamentală, va exista spațiu pentru comentarii, întrebări și sugestii”, a spus biroul de presă.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.