19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

O aeronava care transporta un vicepreședinte a dispărut brusc de pe radar. Căutările sunt în desfășurare

O aeronavă în care se afla vicepreședintele Malawi Saulos Chilima și alte nouă persoane a dispărut, se arată într-un comunicat al biroului președintelui, citat de BBC.

Aeronava Forței de Apărare din Malawi „a ieșit din radar” după ce a părăsit capitala, Lilongwe, luni dimineață, a adăugat acesta.

Avionul trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mzuzu, în nordul țării, imediat după ora locală 10:00.

Într-un discurs luni seara, președintele Lazarus Chakwera a spus că o operațiune de căutare și salvare continuă.

„Soldații sunt încă la sol pentru a efectua căutarea și am dat ordine stricte ca operațiunea să continue până la găsirea avionului”, a spus el, adăugând că este o „situație sfâșietoare”.

„Știu că suntem cu toții înspăimântați și îngrijorați – și eu sunt îngrijorat. Dar vreau să vă asigur că nu prevăd nicio resursă disponibilă pentru a găsi acel avion și mă păstrez de fiecare fibră de speranță că vom găsi supraviețuitori”.

Chakwera și-a anulat mai devreme zborul către Bahamas, care era programat pentru luni seara.

Motivul dispariției aeronavei nu este încă cunoscut, i-a spus generalul Valentino Phiri lui Chakwera. Moses Kunkuyu, ministrul informației din Malawi, conform BBC.

Chilima urma să reprezinte guvernul la înmormântarea fostului ministru Ralph Kasambara, care a murit în urmă cu trei zile.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.