26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

O turistă a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Jandarmii o caută pe tânără care ar fi fost târâtă de animal

O turistă a fost atacată de un urs marți, pe traseul Jepii Mici. Jandarmii o caută pe tânără, care a dispărut după incident.

Un turist a apelat la 112 pentru a anuțat incidentul.

Jandarmii care au ajuns la faţa locului nu au găsit victima, ci doar pe apelant, acesta spunând că femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza sa vizuală, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.

Din discuţiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor”, a transmis IJJ Prahova.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova anunţă că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate.

Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU Prahova.

La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD Braşov, mai arată informarea ISU Prahova. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.