26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Panică în China. O anchetă a descoperit că uleiul de gătit a fost transportat ani de zile în rezervoare chimice care nu erau curățate

Un nou scandal privind uleiul de gătit a izbucnit în China, la aproximativ un deceniu după reprimarea infamă a țării împotriva restaurantelor care reutilizau uleiul.

Furia vine după o investigație-bombă publicată pe 2 iulie de publicația de stat Beijing News, care a găsit mai multe cazuri de camioane cisterne care transportau ulei de gătit comestibil imediat după ce au livrat substanțe chimice utilizate pentru procesarea cărbunelui în lichid.

Autorul raportului, Han Futao, a constatat că niciun rezervor nu a fost curățat între încărcări.

Han a descris un caz în care un camion cisternă din provincia Hebei a livrat produse chimice în Qinhuangdao înainte de a se grăbi la Sanhe câteva zile mai târziu pentru a fi umplut cu ulei de soia.

Mai mulți șoferi de camioane au declarat pentru Beijing News că practică a fost o măsură de economisire a costurilor pe scară largă utilizată de firmele cu mii de camioane – un „secret deschis” în industrie, a scris Han.

În unele sezoane, au spus camionagii, șoferii transportau apele uzate industriale înainte de a livra uleiuri comestibile.

Aceste substanțe chimice nu sunt clasificate ca fiind inflamabile sau periculoase, altfel legea chineză ar impune ca acestea să fie transportate în rezervoare speciale.

De atunci, raportul a stârnit indignare pe platformele de socializare din China, care au fost inundate de subiecte virale despre scandal.

Reglementările naționale au fost o țintă cheie pentru furia publicului. Ei recomandă companiilor petroliere să folosească cisterne dedicate substanțelor comestibile, dar ghidul este doar încurajat și nu este obligatoriu.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.