19.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Parisul devine singurul oraș din Europa care interzice închirierea trotinetelor electrice

Parisul va deveni săptămâna aceasta singurul oraș din Europa care interzice închirierea trotinetelor electrice, scrie CNBC.

Operatorii intenționează să le înlocuiască cu biciclete electrice înaintea Jocurilor Olimpice din 2024.

În ciuda faptului că și-au exprimat anterior speranțele pentru o amânare de ultimă oră, cele trei firme cu licențe de operare a trotinetelor electrice din capitala Franței, Lime, Dott și Tier, au confirmat toate pentru CNBC că vor scoate trotinetele până în la data de 1 septembrie, termen limită.

Aveau o flotă combinată de aproximativ 15.000 de trotinete electrice în oraș.

Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice

Un referendum desfășurat în aprilie a oferit parizienilor două opțiuni în ceea ce privește închirierea trotinetelor: pro sau contra.

Companiile au subliniat că prezența la vot a reprezentat doar 7% dintre cei eligibili la vot. Ei au susținut, de asemenea, că orașul nu va fi în decalaj față de alte centre urbane care adoptă un mod de transport ecologic, popular în rândul turiștilor într-unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Aceștia subliniază că nu se vor schimba regulile de utilizare a trotinetelor electrice private.

Dar rezultatul a fost evident printre cei care au votat, cu 90% împotriva trotinetelor.

Se întâmplă în timp ce orașele din întreaga lume dezbat dacă astfel de vehicule, care sunt deblocate prin intermediul unei aplicații și plătite la minut, sunt o pacoste publică periculoasă sau fac parte din viitorul mobilității urbane.

Multe orașe au introdus restricții asupra trotinetelor, cum ar fi limite de viteză și zone de parcare specială pentru utilizatori. Unele le permit să fie conduse pe trotuare și pe pistele de biciclete, altele nu. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.