Parisul va percepe șoferilor de SUV-uri taxe de parcare mai mari pentru a combate „inutilitatea lor”

0
108

 

Primăria Parisului urmează să impună taxe de parcare mai mari proprietarilor de SUV-uri în lupta sa pentru reducerea poluării în capitală, scrie The Guardian.

Detaliile privind taxele nu au fost anunțate, dar se va lua în considerare dimensiunea, greutatea vehiculului și motorul acestuia.

Vehiculele electrice și cele cu familii numeroase care necesită o mașină mai mare sunt de așteptat să scape de taxele majorate care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Consilierii parizieni au aprobat măsura în unanimitate luna trecută. Frédéric Badina-Serpette, un consilier din cadrul partidului pentru ecologie EELV, care a propus majorarea taxelor, a declarat: „Ne-am dori ca orașul Paris să modifice prețul parcărilor cu plată pentru a o face progresivă în funcție de greutatea și dimensiunea vehiculelor”.

El a spus că scopul este „să se concentreze pe o absurditate: creșterea inexorabilă a greutății și dimensiunilor vehiculelor care circulă în orașele noastre, și în special în Paris”.

Oficialii spun că numărul de SUV-uri din oraș a crescut cu 60% în ultimii patru ani și acum reprezintă 15% din cele 1,15 milioane de vehicule private parcate în Paris în fiecare seară. Ei speră că majorarea taxelor va împiedica creșterea și va încuraja deținerea de vehicule mai ușoare.

„De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri se pot aștepta să plătească taxe mai mari pentru a parca în capitala Franței”, a spus consiliul într-un comunicat.

David Belliard, viceprimar responsabil pentru spațiul public și politica de mobilitate, a spus că SUV-urile sunt incongruente într-un mediu urban.

„Nu există căi de pământ, drumuri de munte… SUV-urile sunt absolut inutile la Paris. Mai rău, sunt periculoase, greoaie și folosesc prea multe resurse pentru fabricare”, a spus Belliard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.