Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Rusia își anulează prestigiosul spectacol aerian internațional MAKS

0
142

Rusia este foarte mândră de show-ul său aerian internațional bienal MAKS, care urma să aibă loc lângă Moscova între 25 și 30 iulie, scrie analistul militar al Sky News, Sean Bell. 

Evenimentul prestigios este extrem de popular în rândul publicului larg – cine nu se bucură de un spectacol aerian? – și este, de asemenea, un catalizator important pentru tranzacțiile comerciale aerospațiale.

Dar evenimentul din acest an a fost anulat pentru prima dată în istoria sa de 30 de ani.  

De ce? Se pare că există trei motive principale

În primul rând, Rusia s-ar aștepta ca multe delegații internaționale să refuze o invitație anul acesta din cauza războiului din Ucraina.

Asta ar submina statutul spectacolului.  

În al doilea rând, Rusia ar avea provocări semnificative de securitate cu privire la găzduirea unui astfel de eveniment, având în vedere amenințarea omniprezentă cu drone la adresa Moscovei.  

Dar, probabil, cel mai important, industria aerospațială rusă a fost lovită foarte puternic de sancțiunile occidentale, iar asta ar reduce semnificativ atractivitatea comercială a evenimentului.

În plus, șeful Forțelor Aerospațiale Ruse – Geneal Serghei Surovikin – nu a mai fost văzut de la încercarea eșuată de lovitură de stat a lui Evgheni Prigojin weekendul trecut.  

Deși mulți ar putea încerca să minimizeze importanța strategică a anulării acestui eveniment prestigios, acesta este încă un alt exemplu de mare importanță al consecințelor invaziei ilegale a Ucrainei de către Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.