13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Piața de criptomonede pierde 400 miliarde de dolari, pe măsură ce vânzările de bitcoin se intensifică după maximul istoric

Bitcoin a scăzut miercuri, coborând pentru scurt timp sub pragul de 61.000 de dolari, continuând vânzările care au început după ce criptomoneda a atins un maxim istoric săptămâna trecută.

În jurul orei 09:00, ora locală, bitcoin a revenit și se tranzacționa cu puțin peste 62.900 dolari, în scădere cu aproximativ 2,5% față de ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinDesk.

Bitcoin a avut o evoluție surprinzătoare și a crescut cu 124% în ultimul an. Cea mai mare criptomonedă din lume a atins un record de puțin sub 73.800 de dolari săptămâna trecută.

Prețul criptomonedei a fost susținut de lansarea fondurilor tranzacționate la bursă bitcoin în SUA în ianuarie, precum și pe fondul unui viitor halving (n.r. înjumătățire) – un eveniment scris în codul bitcoin, care încetinește efectiv furnizarea monedei digitale pe piață. 

Din punct de vedere istoric, înjumătățirea a crescut prețurile.

Valoarea tuturor monedelor digitale existente a scăzut de la nivelul record al bitcoin și a scăzut cu 210 de miliarde de dolari miercuri dimineață, potrivit datelor de la Coinmarketcap.

Întreaga piață de criptomonede a pierdut în jur de 400 de miliarde de dolari de la nivelul record al bitcoin, ca și alte active digitale, cum ar fi Ethereum și Solana de asemenea, a scăzut brusc.

O parte din scădere este retragerea de profit în urma unei creșteri bruște a criptomonedelor.

Datele de la CryptoQuant arată o creștere masivă a deținătorilor pe termen scurt care își vând bitcoinul cu profit pe 12 martie.

„Am văzut o retragere de 20-30% pe piețele anterioare ale Bitcoin ca un eveniment normal când lucrurile încep să se încingă. Și cu siguranță am avut multe semne în ultima săptămână că lucrurile s-au încălzit destul de mult”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte al piețelor internaționale și al creșterii la schimbul cripto CoinDCX, pentru CNBC.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.