19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Premierul italian vrea ”război global” împotriva traficanţilor de persoane. Mii de migranți ajung în Italia zilnic

Şefa executivului italian, Giorgia Meloni, a cerut ONU să lanseze un „război global” împotriva traficanţilor de persoane, după ce insula italiană din Mediterana Lampedusa a fost din nou asaltată de migranţi, relatează joi dpa.

„Am convingerea că este de datoria acestei organizaţii să declare război global traficanţilor de persoane, fără ipocrizie şi fără compromisuri”, a afirmat Meloni în discursul susţinut miercuri.

Joi, alţi peste 700 de migranţi au debarcat în răstimp de câteva ore în mici ambarcaţiuni pe insula Lampedusa, sosind din Africa, a relatat ANSA, citând autorităţile.

De miercuri, în Lampedusa au ajuns peste 20 de bărci noi, majoritatea din Tunisia.

Centrul de recepţie a migranţilor din insula mediteraneană este în continuare supraaglomerat, adăpostind peste 1.100 persoane, deşi are o capacitate de doar 400.

Săptămâna trecută, mii de migranţi au ajuns în insula venind din Africa de Nord, fiind înregistrate peste 5.000 de sosiri într-o singură zi. Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă, iar în weekend Giorgia Meloni a efectuat o vizită pe insulă împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Combaterea migraţiei ilegale a fost una din principalele promisiuni electorale ale lui Meloni, care conduce de peste un an o coaliţie de dreapta. Ea a subliniat în discursul de miercuri că Italia este gata să se afle în primul eşalon al acestor eforturi.

Potrivit Ministerului italian de Interne, circa 130.000 de migranţi au venit în Italia via Mediterana de la începutul acestui an, de aproape două ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.