Prigojin a fost văzut la Sankt Petersburg, unde s-ar fi întâlnit cu un lider African

0
88

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare private Wagner, a fost zărit la Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu un demnitar african în marja summitului Rusia-Africa, potrivit unor conturi asociate cu grupul de mercenari, scrie CNN.

CNN precizează că nu a reuşit să identifice demnitarul african, dar acesta purta la gât un şnur pentru ecuson care se potrivea cu cele purtate de alţi oficiali care participă la summitul Rusia-Africa care se desfăşoară la Sankt Petersburg şi la care participă Vladimir Putin.

Contul Telegram Orkestr Wagnera a mai publicat încă o poză cu Prigojin care dă mâna cu un bărbat african, lângă un perete pe care sunt afişate hărţi. „Evgheni Prigojin şi directorul Afrique Media în marja Forumului economic Rusia-Africa” – este explicaţia pentru fotografie. „Şeful PMC Wagner şi-a vizitat prietenii africani la Sankt Petersburg. Se spune că jumătate din delegaţie a venit pentru a discuta condiţiile de cooperare cu reprezentantul (Wagner – n.r.) din Sankt Petersburg”, adaugă contul Telegram apropiat de Wagner.

Într-o altă postare se spune că „Evgheni Prigojin continuă să consolideze poziţia şi influenţa Rusiei şi a Wagner în Africa”, iar lovitura de stat din Niger ar fi o dovadă în acest sens. „Preşedintele pro-francez Mohamed Bazuma a fost răsturnat. Armata, care a ajuns la putere, lucrează îndeaproape cu omologii săi din Mali, care la rândul lor sunt în strânsă legătură cu luptătorii Wagner. Anunţul de preluare a puterii a fost citit de colonelul Amadou Abdraman, care a vorbit în numele armatei şi al forţelor de securitate” – este comentariul care însoţeşte un videoclip. ㅤ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.