Prigojin se află în Rusia și nu în Belarus, confirmă președintele Alexander Lukașenko

0
117

Evgheni Prigojin nu se află în Belarus, a confirmat președintele Alexander Lukașenko, scrie Sky News.

Lukașenko a spus că liderul Grupului Wagner se află în Rusia și „poate” să fie la Sankt Petersburg sau la Moscova, dar cu siguranță nu pe „teritoriul Belarus”.

Într-un acord pentru a pune capăt rebeliunii, care a fost intermediat de Lukașenko, Prigojin a fost de acord să se mute în Belarus.

Au existat multe speculații în ultimele săptămâni cu privire la locul în care se află, liderul mercenar nefiind văzut în public de la revoltă.  

Lukașenko: Luptătorii Wagner încă sunt bineveniți în Belarus

Președintele Lukașenko, a spus că oferta sa ca luptătorii Grupului Wagner să fie staționați în Belarus este încă valabilă, în ciuda faptului că a recunoscut că liderul Evgheni Prigojin nu se află în țară. 

În ceea ce privește locul în care se află acum trupele Wagner, Lukașenko a spus: „Din câte sunt informat în această dimineață, luptătorii Wagner PMC sunt în taberele lor. În tabere permanente, unde se aflau după retragerea lor de pe front pentru recuperare”.

El a spus, de asemenea, că nu este îngrijorat de un posibil sabotaj al mercenarilor care s-ar putea întoarce împotriva Belarusului și că ar putea fi folosiți pentru a apăra țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.