19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Prim ministra Danemarcei a fost atacată pe stradă de un bărbat cu un bici

Premierul Danemarcei Mette Frederiksen ar fi fost lovită cu un bici de un bărbat în timp ce se plimba în centrul orașului Copenhaga, scrie BBC.

Atacul a avut loc într-o piață din centrul vechi al orașului, când un bărbat s-a apropiat de politician și a lovit-o.

Atacatorul a fost arestat rapid, dar nu se știe încă motivul.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit incidentul „un act disprețuitor, care vine împotriva a tot ceea ce credem și pentru care luptăm în Europa”.

Atacul asupra unui alt lider european vine la mai puțin de o lună după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat de mai multe ori în timp ce saluta suporterii. 

A supraviețuit și de atunci a suferit o intervenție chirurgicală.

Doi martori – Marie Adrian și Anna Ravn – au descris atacul de la Copenhaga ziarului local BT, spunând: „Un bărbat a venit în direcția opusă și a lovit-o puternic pe umăr, făcând-o să cadă în lateral”.

Ei au spus că, deși a fost o „lovitură puternică”, premierul nu a lovit pământul și că s-a așezat la o cafenea din apropiere pentru a-și reveni.

Un bărbat de 39 de ani urmează să se prezinte la o audiere la Tribunalul Frederiksberg sâmbătă după-amiază în legătură cu incidentul.

Atacul are loc cu două zile înainte ca Danemarca să voteze la alegerile UE.

Frederiksen, liderul social-democraților din Danemarca, a participat anterior la un eveniment electoral european cu candidatul principal al partidului său, Christel Schaldemose.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.