19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Protest AUR în faţa Parchetului General. Simion invocă ”statul paralel” după ce a fost dat afară din instituție

Manifestație organizată de liderii AUR în frunte cu George Simion la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Participanţii au adus cu ei steaguri cu însemnele partidului, pancarte, vuvuzele şi fluiere în timp ce discursurile ţinute la portavoce au caracter electoral, vorbitorii criticând actuala putere şi afirmând că reprezentanţii AUR vizaţi de anchete penale sunt victimele unor abuzuri.

”Nu cedăm, votu-l apărăm!”, ”Nu cedăm, duminică votăm!”, ”Ruşine să vă fie!”, ”Mafioţii!” ”Nicu şi Marcel, statul paralel!”, ”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie!”, ”Să vă fie frică, AUR se ridică!”, ”Jandarmeria apără hoţia!”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ”Poporul suntem noi!” sunt scandările participanţilor la acţiunea organizată la sediul Parchetului General, care a fost anunţată pe reţelele de socializare. 

”Mergeţi la vot, este timpul să terminăm cu comasaţii şi statul pararlel. (…) Ultimele ore de campanie… Au încercat să ne terfelească în fel şi chip, rămânem pe baricade cu acest stat mafiot”, a afirmat liderul AUR, George Simion, pe reţelele de socializare.

În discursul ţinut în faţa celor prezenţi, Simion a acuzat ceea ce numeşte ”statul paralel”.

”Au încercat să ne oprească, au încercat înainte de alegeri să creeze imaginea unui partid penal. (…) Trei dosare, în trei zile, la final de campanie. Dacă nici ăsta nu e stat paralel, dacă nici asta nu e fraudă electorală, nu ştiu ce mai e! Câinii lor de pază, jandarmii, m-au scos din Parchet astăzi, după ce am declarat greva foamei”, a afirmat Simion. 

El a susţinut că rezultatul AUR ”o să fie mult, mult mai mare” decât 15%, cât vor anunţa sondajele şi, în acest context, a cerut reprezentanţilor formaţiunii în secţiile de votare să rămână până la finalul numărării voturilor.

Simion s-a cerut să fie audiat

Preşedintele AUR, George Simion, a fost scos, vineri, din holul clădirii Parchetului General de către jandarmi.

El venise în jurul prânzului pentru a cere să fie audiat de către procurori în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă şi a adăugat că rămâne acolo în greva foamei până va fi primit pentru audiere.

După ce a fost scos de către jandarmi din instituţie, Simion a anunţat că nu va pleca şi va organiza un mare protest în faţa sediului PÎCCJ, acuzând totodată că forţele de ordine au făcut un abuz.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.