35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene: Ucraina nu mai speră în acest an la avioane de luptă F-16

Ucraina nu va putea opera avioane de luptă F-16 construite în SUA în toamna și iarna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yuriy Ihnat, scrie  The Guardian.

„Este evident că nu vom putea apăra Ucraina în această toamnă şi în această iarnă cu avioane F-16”, a declarat televiziunii ucrainene purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene Iuri Ihnat.

„Existau mari speranţe ca această aeronavă să se alăture apărării noastre aeriene şi să ne protejeze de teroarea rachetelor şi dronelor din Rusia”, a adăugat acesta.

Este cel puţin un mic progres faptul că piloţii şi mecanicii ucraineni ar putea începe să se antreneze pe aceste avioane „în viitorul apropiat”, a mai spus el, potrivit media ucrainene.

O coaliţie de 11 ţări, în frunte cu Ţările de Jos şi Danemarca, s-au angajat în mai să antreneze piloţi ucraineni pentru a utiliza avioanele de luptă occidentale, ceea ce nu înseamnă însă că acestea vor fi şi livrate. Nicio ţară nu s-a angajat să trimită avioane F-16 Ucrainei până acum, notează dpa. Nici antrenamentul promis nu a fost organizat deocamdată.

Forţele ucrainene implicate în prezent în contraofensiva vizând recuperarea teritoriului ocupat de Rusia se confruntă cu lipsa apărării antiaeriene, mai aminteşte dpa.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.