18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Putin este tot mai izolat. India anunță că Rusia îl trimite pe Lavrov la summitul G20

Președintele rus Vladimir Putin nu va participa la summitul G20 din India de luna viitoare și își va trimite ministrul de externe, a anunțat luni biroul premierului Narendra Modi, scrie The Guardian.

Biroul lui Modi a spus că a vorbit cu Putin prin telefon, „exprimându-și înțelegerea” pentru decizia sa de a nu participa la summitul din 9-10 septembrie, la care va participa ministrul de externe Serghei Lavrov.

New Delhi și Moscova au legături care datează din timpul războiului rece, iar Rusia rămâne de departe cel mai mare furnizor de arme din India.

India s-a ferit de condamnările explicite ale Rusiei cu privire la invazia sa în Ucraina , în ciuda faptului că urmărește legături de securitate mai mari cu Statele Unite.

Modi și Putin au vorbit, de asemenea, despre „probleme de interes reciproc”, inclusiv despre summitul BRICS încheiat recent din Africa de Sud, pe care Putin a optat să-l abordeze prin video-call.

În martie, Curtea Penală Internațională a anunțat un mandat de arestare pentru Putin, fiind acuzat de crime de război și de deportare ilegală a copiilor ucraineni. 

India nu este semnatară a ICC.

Kremlinul neagă acuzațiile, insistând că mandatul împotriva lui Putin este „nul”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.