Putin se bazează pe Trump pentru a câștiga alegerile din SUA în speranța că va reduce sprijinul pentru Ucraina

0
70

Oficialii americani sunt îngrijorați că Putin prelungește eforturile de război în Ucraina în speranța că Trump, sau un alt candidat republican va lua Casa Albă în 2024 și va reduce finanțarea SUA pentru Ucraina, scrie Insider.

SUA nu au primit informații specifice despre un eventual plan al lui Putin de a lua în considerare alegerile din 2024 în planurile sale pe termen lung în Ucraina, au declarat oficiali guvernamentali pentru presa, dar alegerile viitoare sunt totuși cruciale pentru oficialii și diplomații de securitate națională. 

„Putin știe că Trump îl va ajuta. La fel și ucrainenii și partenerii noștri europeni”, a declarat pentru CNN o sursă anonimă. „Deci, deși nu am văzut nimic în mod explicit în acest sens, toată lumea se gândește la asta”.

Un alt oficial american a declarat pentru CNN că „nu au nicio îndoială” că Putin „încearcă să reziste” până la următoarele alegeri, în timp ce un oficial european a spus că consideră că permiterea războiului să continue până la alegeri este „exact planul lui Putin”.

Pe măsură ce Ucraina continuă să execute mult-așteptata sa contraofensivă pentru a încetini armata rusă, nu există indicii că războiul încetinește. Unii analiști au proiectat că conflictul ar putea continua ani de zile.

Război pe termen lung

Dacă Putin așteaptă ca Trump, sau un politician cu idei similare, să câștige în noiembrie 2024, înseamnă că plănuiește să treacă Rusia prin încă cel puțin 15 luni de război. Dar această strategie în realitate ar putea fi dificilă din punct de vedere logistic, având în vedere problemele tot mai mari de forță de muncă ale Rusiei , disfuncția crescândă din rândurile sale epuizate și puterea în scădere a lui Putin în urma revoltei Grupului Wagner de la începutul acestei veri.

Totuși, oficialii au declarat pentru CNN că Putin ar putea vedea o altă președinție a lui Trump ca un colac de salvare pentru Rusia, un pariu sigur. În urma invaziei, Trump a numit justificarea lui Putin pentru a începe conflictul „genială”, iar mai târziu a acuzat SUA pentru război, acuzând politicienii americani că „aproape că îl forțează” pe Putin să invadeze.

Sondajele sugerează că Trump este cel mai bun lider al Republicanilor, în ciuda nenumăratelor sale probleme juridice, care a inclus un al treilea rechizitoriu penal pronunțat în această săptămână. Fostul președinte nu a spus definitiv dacă va continua să sprijine Ucraina în cazul în care va câștiga, dar le-a cerut parlamentarilor republicani să rețină săptămâna aceasta ajutorul militar pentru țară până când președintele Joe Biden va fi de acord cu anchetele Congresului asupra fiului său Hunter Biden.

„Alegerile de anul viitor complică lucrurile pentru că rușii cred că au o lumină la capătul tunelului. Îl încurajează pe Putin să creadă că pot supraviețui americanilor, deoarece sprijinul politic pentru Ucraina va fi compromis dacă Trump câștigă”, Daniel Fried, un fost ambasador al SUA în Polonia, a declarat pentru CNN.

Conflictul pe termen lung al lui Putin face ca asistența SUA în curs de desfășurare pentru Ucraina să fie cu atât mai importantă, au declarat oficialii americani pentru presa. 

Dar un sondaj CNN realizat de SSRS și publicat săptămâna aceasta a sugerat că sprijinul pentru Ucraina este în scădere în rândul electoratului american. Cincizeci și cinci la sută dintre americanii chestionați au răspuns că consideră că Congresul nu ar trebui să aprobe mai multe finanțări pentru a sprijini Ucraina.

Administrația Biden, totuși, nu are de gând să înceteze să sprijine Ucraina prea curând, a declarat consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, spunând publicației NBC Meet the Press că Putin va fi dezamăgit dacă își pune speranțele în alegerile din 2024. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.