26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Putin vrea ca Ucraina să renunțe la teritoriile anexate. În ritmul actual de avans, Rusiei îi va lua 14 ani pentru a le captura complet

Vladimir Putin a mai înaintat Ucrainei un ultimatum: trebuie să renunțe la întregul teritoriu al regiunilor anexate de Rusia (Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson), altfel „condițiile vor fi diferite”.

Problema cu ultimatumul este că nu este susținut de o putere militară reală.

Având în vedere actualul echilibru de forțe, Rusia nu poate conta pe o ocupare completă a teritoriului celor patru regiuni în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, nu este un fapt că acest echilibru se poate schimba (la urma urmei, Kremlinul refuză să anunțe mobilizarea). De asemenea, nu este un fapt că, dacă echilibrul se va schimba, va fi neapărat în favoarea Rusiei, deoarece Ucraina doar încearcă să-și sporească eforturile de mobilizare.

Priviți harta de mai jos: „Medusa” arată ce teritorii, potrivit lui Putin, trebuie să părăsească Forțele Armate ucrainene pentru ca Forțele Armate Ruse să înceteze focul.

De asemenea, am calculat de cât timp va avea nevoie armata rusă pentru a captura pământurile dorite dacă pe viitor temele ofensive în medie rămân aceleași ca în 2024.

S-a dovedit a fi puțin peste 14 ani.

După cum se poate observa din tabelul de mai sus, în ritmul actual de avans al Forțelor Armate Ruse, va dura mulți ani pentru a finaliza ocuparea teritoriilor numite de Putin.

La calcularea ratei medii zilnice, am luat în considerare și teritoriile capturate de Rusia în regiunea Harkov – în ciuda faptului că Putin nu a indicat-o ca țintă militaro-politică pentru Kremlin. Acest lucru este necesar pentru a arăta ce ritm pot arăta Forțele Armate RF într-o ofensivă în principiu.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.