26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Răspunsul ucrainenilor la atacul masiv al rușilor. Șase regiuni din Rusia au fost atacate cu drone. Au izbucnit mai multe incendii

Dronele ucrainene au atacat șase regiuni ale Rusiei în noaptea de 9 iulie, au informat reprezentanți ai autorităților regionale, citați de publicația independentă Meduza.

În regiunea Volgograd, după cum a raportat guvernatorul Andrei Bocharov, forțele de apărare aeriană și sistemele de război electronic (EW) au distrus mai multe drone (UAV). Ca urmare a căderii resturilor de UAV, a spus șeful regiunii, au izbucnit incendii la o substație din orașul Frolovo și la un depozit de petrol din orașul Kalach-on-Don.

Departamentul regional al Ministerului Situațiilor de Urgență a raportat că „în orașul Kalach-on-Don, pe teritoriul unui depozit privat de petrol ard containere de benzină”, scrie Interfax.

Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, nimeni nu a fost rănit sau ucis.

Canalele ruse de telegramă Mash și  Astra au publicat videoclipuri care arată lovituri de drone asupra unui depozit de petrol din Kalache-on-Don, precum și consecințele atacului. Filmarea arată un incendiu mare. Potrivit Mash, citând locuitorii locali, depozitul de petrol a fost atacat unul după altul de cel puțin cinci drone.

După un atac cu drone în regiune, sosirea și plecarea zborurilor pe aeroportul Volgograd a fost limitată, unele zboruri au fost întârziate, iar unul a fost redirecționat către un aerodrom alternativ, relatează TASS , citând serviciul de presă al aeroportului.


Peste 20 de UAV au fost doborâte pe cer deasupra regiunii Rostov, a declarat guvernatorul regional Vasily Golubev. Potrivit acestuia , armata rusă a distrus dronele folosind sisteme de apărare aeriană.

În cartierul Rodionovo-Nesvetaysky, două transformatoare de la o stație electrică au luat foc în urma atacului, a spus Golubev.

Incendiul a fost stins în jurul orei șase dimineața pe o suprafață de 60 de metri pătrați, nefiind victime. Potrivit guvernatorului, la Rostov-pe-Don, iarba uscată a luat foc la locul unde au căzut resturile de drone, iar focul a fost stins rapid.

Astra a publicat un videoclip care arată o substație din satul Generalskoye din regiunea Rostov care a luat foc în urma unui atac cu drone. Filmarea arată două incendii.

Ministerul rus al Apărării  a declarat că armata rusă a distrus și interceptat peste noapte 38 de drone ucrainene: 21 în regiunea Rostov, șapte în regiunea Kursk, cinci în regiunea Astrahan, trei în regiunea Belgorod și două în regiunea Voronezh. Mesajul ministerului nu menționează regiunea Volgograd.

Pe 8 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina. La Kiev, o rachetă a lovit spitalul de copii Okhmatdyt, iar resturile de la rachetele doborâte au căzut pe clădiri rezidențiale.

Potrivit ultimelor date ale autorităților ucrainene, 27 de persoane au fost ucise și 117 rănite la Kiev. În regiunea Dnepropetrovsk, potrivit  autorităților , 11 persoane au fost ucise și 68 au fost rănite.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.