12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Restricţii de zbor în spaţiul aerian românesc, după incidentele cu drone rusești. Zonele vizate sunt între Sulina şi Galaţi

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, au impus, începând de miercuri, restricţii suplimentare de zbor în spaţiul aerian limitrof graniţei cu Ucraina.

Restricțiile se impugn în zona de nord a Dobrogei, între Sulina şi Galaţi, pe o adâncime de 20 – 30 de kilometri în interiorul spaţiului aerian naţional, până la înălţimea de 4.000 de metri.

În aceste zone restricţionate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepţia aeronavelor de stat (inclusiv SMURD şi aeronavele aflate în situaţii de urgenţă).

Zborurile aeronavelor civile nu sunt afectate

„Pe fondul intensificării atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricţiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spaţiului aerian”, precizează MApN, într-un comunicat.

Sursa citată a precizat că notificarea privind suplimentarea restricţiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autorităţile aeronautice competente civile şi militare.


De asemenea, MApN arată că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate.

Restricţii de zbor în spaţiul aerian limitrof întregii graniţe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanşarea războiului de agresiune de către Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 kilometri în interiorul spaţiului aerian naţional, până la înălţimea de 1.000 de metri.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.