România susține, la reuniunea de la Jeddah, formula de pace propusă de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

0
76

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a arătat, la reuniunea de la Jeddah privind Ucraina, sprijinul României faţă de Formula pentru Pace a preşedintelui Volodimir Zelenski.

”Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional şi libertatea sa de a-şi urma alegerile suverane, fără interferenţe”, a subliniat el.

Aurescu a arătat, într-un mesaj postat pe Twitter, că, participând la reuniunea de la Jeddah privind principiile-cheie ale păcii pentru Ucraina, a exprimat sprjinul ferm al României faţă de Formula pentru Pace a preşedintelui Zelenski şi cele zece domenii ale acesteia.

”Cerinţele prealabile pentru începerea discuţiilor pentru pace sunt: Rusia să oprească ostilităţile, să îşi retragă trupele şi să respecte pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei. Doar Ucraina, ca victimă a agresiunii, poate decide când să înceapă discuţiile pentru pace”, a punctat Aurescu, fost ministru de Externe.

El a adăugat că România sprijină pe deplin viitorul Summit Global pentru Pace, cu cea mai largă participare din toate regiunile lumii.

”Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional şi libertatea sa de a-şi urma alegerile suverane, fără interferenţe. România va continua să fie alături de Ucraina cât timp este nevoie pentru a câştiga acest război”, a subliniat Aurescu.

Arabia Saudită, în căutare de influenţă globală, a găzduit sâmbătă o reuniune pe tema Ucrainei, care a anunţat discuţii „deloc uşoare”, potrivit unui reprezentant al Kievului, în contextul în care Riadul oferă un loc de frunte puterilor emergente apropiate Moscovei, a informat AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.