Rusia anunță că transferul avioanelor F-16 în Ucraina reprezintă o amenințare nucleară din partea Occidentului

0
71

Apariția avioanelor de luptă F-16 capabile să poarte arme nucleare la Kiev va fi considerată de Rusia drept o amenințare nucleară din partea Occidentului, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, conform Ria Novosti.

Serghei Lavrov mai precizează că “În timpul luptelor, armata noastră nu va distinge dacă aeronavele F-16 sunt sau nu echipate cu arme nucleare”. El a numit planurile Statelor Unite de a transfera F-16 în Ucraina un exemplu de “escaladare extrem de periculos”, adăugând că Washingtonul și aliații săi din NATO creează un risc de conflict armat direct cu Federația Rusă.

Am vorbit în repetate rânduri pe această temă. Aș spune chiar că dialogul s-a epuizat pentru că Occidentul a întreprins acțiuni care să ne oblige iar și iar să semnalăm riscurile de natură strategică care sunt generate de o agresivă politică anti-rusia”, a spus Lavrov.

În același timp, Statele Unite și sateliții săi NATO creează riscul unei ciocniri armate directe cu Rusia, care este plină de consecințe catastrofale, a continuat ministrul, conform presei de propagandă. „Doar un exemplu de dezvoltare extrem de periculoasă sunt planurile SUA de a transfera avioane de luptă F-16 către regimul de la Kiev. Am informat puterile nucleare americane, Marea Britanie și Franța  Rusia nu poate ignora capacitatea acestor aeronave de a transporta arme nucleare”, a adăugat Lavrov.

Lavrov a mai menționat: „Însuși faptul apariției unor astfel de sisteme în Forțele Armate ale Ucrainei va fi considerat de noi ca o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.