8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Rusia susține că a distrus 20 de drone ucrainene deasupra Crimeei

Forțele ruse au distrus sâmbătă dimineața 20 de drone ucrainene lansate în Peninsula Crimeea, susține ministerul rus al apărării, scrie Sky News.

Nu au existat victime și nicio pagubă în urma tentativei de atac, a declarat ministerul pe aplicația de mesagerie Telegram. 

De asemenea, sursa citată mai menționează că 14 drone au fost distruse de sistemele de apărare aeriană și șase au fost interceptate electronic. Agenția de presă Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul. 

Serghei Kryuchkov, un consilier al guvernatorului Crimeei instalat de Rusia, a spus că sistemele lor de apărare au fost folosite pentru a opri atacul în diferite locuri din peninsulă.

Oficialii responsabili cu transportul în Crimeea au informat oamenii pe Telegram că traficul pe Podul Crimeei, care leagă peninsula Mării Negre de regiunea rusă Krasnodar, a fost oprit timp de aproximativ două ore, începând cu ora 1:30.

A existat o creștere a atacurilor cu drone asupra zonelor controlate de Rusia în Ucraina și chiar în interiorul Rusiei, de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Ucraina recunoaște rareori că este responsabilă pentru aceste atacuri în public, dar au afirmat că distrugerea echipamentului militar al Rusiei este importantă pentru apărarea lor.

Moscova a preluat Crimeea de la Ucraina în 2014, cu opt ani înainte ca președintele Vladimir Putin să ordone o invazie a țării vecine în februarie anul trecut.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.