Rusia susţine că a doborât două rachete de croazieră în apropiere de Crimeea și Rostov | Video

0
128

Rusia susţine că a doborât duminică o rachetă de croazieră lângă podul Kerci, care leagă Crimeea ocupată de Rusia continental și o alta pe cerul regiunii Rostov, scrie Nexta.

Traficul a fost suspendat temporar, potrivit oficialilor pro-ruşi, care au spus că nu au fost raportaţi răniţi.

Aparenta lovitura vine după ce ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a părut să recunoască, pentru prima dată din partea unui oficial de la Kiev, că Ucraina a fost responsabilă pentru explozia care avariase deja podul în octombrie anul trecut, relatează CNN.

Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât două rachete duminică, au declarat oficialii ruşi, una deasupra peninsulei Crimeea şi alta pe cerul regiunii Rostov din sudul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina.

O rachetă de croazieră a fost doborâtă în apropierea oraşului Kerci din peninsula Crimeea, fără a provoca pagube sau victime, a scris guvernatorul instalat de Moscova, Serghei Aksionov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. El nu a precizat de unde a fost lansată racheta.

Oficialii locali au declarat că circulaţia traficului pe podul Crimeea care leagă peninsula anexată ilegal de Rusia continentală a fost restabilită după o aparentă suspendare a circulaţiei pe ambele sensuri. Nu a fost dat niciun motiv pentru oprirea traficului.

Într-un alt incident, apărarea aeriană rusă a doborât o rachetă ucraineană în regiunea Rostov din Rusia, a declarat guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram. „Nu au fost victime. Resturile au deteriorat parţial acoperişurile mai multor clădiri”, a scris Golubev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.