33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Rușii au atacat cu drone din nou portul Reni care se află la câțiva kilometri de România. Marinarii români au filmat atacul | Video

Miercuri dimineață rușii au efectuat două atacuri pe teritoriul Odesei folosind drone de atac. Obiectivul principal al atacului l-au constituit infrastructurile portuare și cerealiere situate în sudul regiunii, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

În urma loviturilor inamice, portul dunărean Reni a fost avariat, depozite și hambare au fost distruse, localitate aflată la câțiva kilometri de Galați, mai menționează sursa citată.

Incendiile survenite au fost stinse de către angajații Serviciului de Stat de Urgență.

Guvernatorul regiunii sudice Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail, în jurul orei 1:30, să se pună la adăpost, dar a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Prin porturile ucrainene de pe Dunăre erau transportate un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susţinut de ONU care asigura un transport sigur pe Marea Neagră. De atunci, porturile Izmail şi Reni au devenit principala rută de ieşire, cerealele fiind trimise pe barje către portul Constanţa pentru a fi expediate mai departe.

Un atac rusesc asupra portului Izmail a dus la creşterea preţurilor mondiale ale alimentelor la începutul lunii august.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.