Rușii au bombardat portul Reni, aflat la 20 de kilometri de Galați. Șase angajați portuari au fost răniți

0
96

Potrivit comandamentului operațional „Sud” al Forțelor Armate ale Ucrainei, infrastructura portuară a Dunării din Odesa devenit ținta unui atac cu drone rusești, scrie presa din Ucraina.

Forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să doboare trei drone deasupra portului Reni, aflat la doar 20 de kilometri de Galați, scrie publicația ucraineană Meduza.

Exploziile din portul Reni au fost confirmate de un martor pentru Update24 aflat în apropierea evenimentului. 

În urma loviturilor, un hangar cu cereale a fost distrus și au fost avariate rezervoarele pentru depozitarea altor mărfuri. 

Într-una din spațiile de producție a izbucnit un incendiu, care a fost imediat eliminat, precizează sursa citată.

Șeful administrației militare a regiunii Odessa, Oleg Kiper, relatează că șase angajați portuari au fost răniți în timpul atacului. Patru au fost internați la spital cu răni.

Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operaţional „Pivden”, a afirmat că inamicul a vizat în special porturile de pe partea ucraineană a Dunării. „Au fost ameninţate toate porturile de-a lungul coastei Dunării (de partea ucraineană). Inamicul a încercat să afle modalităţile de protejare a acestor porturi!, a afirmat Gumeniuk, subliniind că atacul de noaptea trecută relevă faptul că inamicul se reorientează acum asupra porturilor considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale, potrivit Unian.

În urma atacului, au fost avariate unele instalaţii într-un port din regiunea Odesei, în special, macarale care asigurau funcţionarea portului, a mai spus ea.

„Iar aceasta sugerează că (ruşii) nu se vor opri până când nu îşi vor îndeplini obiectivul pe care şi l-au propus – să devină furnizor prioritar de cereale” pe plan mondial, a apreciat Gumeniuk.

Vizată cu regularitate de atacurile ruseşti, Odesa – oraş-port la Marea Neagră, al cărui centru istoric a fost inclus la începutul anului în patrimoniul mondial al UNESCO – a fost ţinta unui masiv atac sâmbătă seara, soldat cu doi morţi şi 22 de răniţi, dintre care cel puţin patru copii, potrivit autorităţilor ucrainene. Atacul a distrus o mare parte a catedralei Schimbarea la faţă din centrul istoric al Odesei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.