19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Rușii emit un nou avertisment după ce Ucraina a primit undă verde pentru a lovi Rusia: ”Subestimați răspunsul pe care îl putem da”

Ministerul rus de Externe a cerut Statelor Unite să nu facă „calcule greșite care ar putea avea consecințe fatale”.

Astfel, relatează Interfax , șeful adjunct al Ministerului rus de Externe, Serghei Riabkov, a comentat decizia SUA de a ridica interdicția utilizării de către Ucraina a armelor americane pentru atacuri pe teritoriul rus.

„Din motive necunoscute, ei subestimează gravitatea răspunsului pe care îl pot primi”, a spus Ryabkov, răspunzând la întrebările jurnaliştilor.

Şeful adjunct al Ministerului rus de Externe a cerut „liderilor americani să petreacă timp studiind ceea ce a spus Putin, în special, la conferinţa de presă care a urmat negocierilor de la Taşkent.

„Acesta este un avertisment foarte important și trebuie luat cu maximă seriozitate”, a subliniat Ryabkov.

De asemenea, Ryabkov a fost rugat să comenteze cu privire la posibila implicare a Statelor Unite în atacurile asupra sistemelor de avertizare a atacurilor rusești cu rachete și dacă va exista un răspuns din partea Federației Ruse.

„Nu este prima dată când regimul de la Kiev încearcă să perturbe funcționarea normală a unor părți importante ale organizației noastre militare, inclusiv a celor legate de sfera strategică. Vom opri aceste încercări. Răspunsurile pot fi asimetrice”, a subliniat Ryabkov.

O serie de țări care sprijină Ucraina, inclusiv Statele Unite, au permis forțelor armate ucrainene să folosească armele pe care le-au transferat pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.

În dimineața zilei de 23 mai, dronele au atacat o unitate militară din satul Glubokiy, lângă Armavir, pe teritoriul Krasnodar, avariind, după cum arată fotografiile, stația radar Voronezh-DM.

Acest radar face parte din sistemul rusesc de avertizare a lansării rachetelor nucleare, stația oferă control radar la o distanță de până la șase mii de kilometri și este capabilă să monitorizeze simultan până la 500 de obiecte.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.