33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Rușii susțin că infrastructura energetică nucleară a țării este ținta atacurilor ucrainene

Infrastructura energetică nucleară a Rusiei este ținta atacurilor ucrainene, a declarat vineri agenția nucleară de stat Rosatom.

Agenția de presă de stat RIA îl citează pe directorul companiei de Roatom, Alexey Likhachev, care ar fi făcut aceste declarații, scrie Sky News.

Acest lucru vine după ce mai multe lovituri cu drone au lovit orașul Kurchatov din regiunea Kursk în această dimineață, distrugând clădiri administrative și rezidențiale.

Orașul este foarte aproape de centrala nucleară Kursk, deși nu a existat niciun indiciu că dronele au aterizat în apropierea ei sau că o țintesc.

Ucraina nu a comentat afirmațiile din această dimineață, dar a negat anterior că plănuia să-și saboteze propria centrală nucleară din Zaporojie.

Peste 150 de soldați ucraineni „au fost uciși în patru ore”, susține Rusia

Guvernatorul Zaporojie, instalat de Moscova, susține că peste 150 de soldați ucraineni au fost uciși de trupele ruse începând cu ora locală 7.30 în această dimineață.

„De la ora 7.30 dimineața, inamicul, format din brigăzi de până la 200 de oameni în vehicule grele și vehicule ușor blindate, a încercat să intre în Rabotino din nord”, a spus Balitsky Evgeniy pe Telegram.

El a spus că ucrainenii s-au confruntat cu lovituri „masive”, care au dus la pierderi mari.

El susține, de asemenea, că trupele ucrainene au fost „forțate să abandoneze acțiunile ofensive”, după ce au suferit pierderi mari.

„Pierderile soldaților din forțele armate ucrainene s-au ridicat la 156 de persoane”.

Afirmațiile nu au fost verificate, iar singura menționare a Ucrainei despre Zaporojie în briefing-ul său militar de dimineață a fost să evidențieze focul de artilerie – fără a menționa niciun atac sau victime. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.