12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

S-a blocat contraofensiva ucraineană? Cum răspund analiștii militari la această întrebare

De la începutul contraofensivei Ucrainei, mulți s-au concentrat pe atacurile cu drone și rachete, dar ceea ce încearcă cu adevărat să facă Ucraina este să spargă apărarea din prima linie.

Analistul militar al Sky News, Sean Bellspune că efortul principal este la est de Zaporojie, în jurul Robotîne, dar apărarea a fost dificil de spart, în ciuda luptelor aprige și a numărului mare de victime.

Faptul că nu avem nicio înregistrare cu situația din zonă și că linia frontului se mișcă foarte încet a dus la acuzații că contraofensiva s-a blocat, dar Bell spune că „nimic nu este mai departe de adevăr”.

El spune că aceasta este „de fapt parte a strategiei Ucrainei” și că trupele și-au făcut loc prin trei straturi de apărare.

„Provocarea ca întotdeauna este sincronizarea”, spune el.

„În octombrie și noiembrie sosesc ploile de iarnă și asta va transforma toată această regiune într-o baie de noroi”, a mai spus analistul.

„Înțelepciunea militară convențională ar sugera să faceți o pauză și să așteptați până la primăvară și să începeți din nou, dar problema este că ucrainenii și-au învățat lecția făcând exact asta în Herson. Le-au luat piciorul de pe gât rușilor, iar rușii și-au revenit și, prin urmare, aU blocat următoarea fază – ofensiva”, conchide analistul.

 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.