13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a descris conflictul drept „război sfânt” împotriva Ucrainei

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill , a intensificat retorica Kremlinului despre războiul Rusiei în Ucraina și l-a prezentat drept „război sfânt” existential.

Aceasta este o inflexiune semnificativă pentru autoritățile ruse, care până acum au evitat cu grijă să încadreze oficial invazia Ucrainei de către Rusia ca orice fel de război, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului din SUA.

Într-un nou document ideologic și politic, Kirill a numit „operațiunea militară specială” a lui Putin un război sfânt (Svyashennaya Voyna) și o nouă etapă în lupta poporului rus pentru „eliberarea națională… în sud-vestul Rusiei ”, făcând referire la estul și sud-estul Ucrainei.

Kirill a susținut că războiul din Ucraina este un război sfânt, deoarece Rusia apără „Sfânta Rusie” și lumea de atacul globalismului și de victoria Occidentului, care a căzut în satanism.

Patriarhul a afirmat că războiul din Ucraina se va încheia cu Rusia controlând influența exclusivă asupra întregului teritoriu al Ucrainei moderne și excluderea oricărui guvern ucrainean pe care Kremlinul îl consideră ostil Rusiei.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.