18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Simion, discurs virulent: Se pregăteşte o batjocură la adresa românilor de peste hotare care vor să voteze în 2024

Preşedintele AUR, George Simion, a susţinut, sâmbătă, că recentele numiri în funcţiile de consuli ar avea legătură cu un plan pus la punct prin care românii de peste hotare să fie împiedicaţi să voteze la alegerile din 2024.

„Avem o calitate slabă a corpului diplomatic, foarte slabă. Tocmai au fost numiţi o puzderie de noi consuli. Exact ca şi europarlamentarii care merg la pensie acolo, la Parlamentul European, cică să reprezinte România, nişte sinecuri bine plătite”, spune George Simion.

Politicianul a continuat: ”Se fac numiri peste tot acum pentru posturile de consul pentru că se pregăteşte din nou o batjocură la adresa românilor care vor să voteze la scrutinele electorale din 2024. (…) S-a făcut încă de pe vremea domnului Aurescu, un plan bine pus la punct pentru a face cât mai puţine secţii de vot sau secţii de vot la fel ca număr, dar în comunităţi inexistente sau inaccesibile pentru românii de peste hotare”.

De reținut este că toate afirmațiile mai sus amintite nu au fost argumentate cu probe.

Acesta i-a transmis ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, să nu fie părtaşă la un asemenea plan şi şi-a exprimat speranţa că procesul electoral nu va fi viciat în 2024.

„Aşa că de aici, de la Izvoru Mureşului, vreau să transmit un mesaj doamnei Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe al României, să nu se gândească măcar să fie părtaşă la acest plan. (…) Din suflet, sperăm ca procesul electoral să nu fie viciat în 2024”, a precizat liderul AUR.

George Simion a vorbit, în discursul său, de problemele cu care se confruntă românii din afara graniţelor, atât cei din comunităţile istorice, cât şi cei din diaspora economică, şi a criticat autorităţile române pentru lipsa de acţiune în acest domeniu.

Totodată, el a prezentat soluţiile de rezolvare pe care le-a gândit partidul pe care îl conduce.

Tema dezbaterilor de sâmbătă dimineaţa de la Universitatea de la Izvoru Mureşului a fost „Politica partidelor parlamentare şi a instituţiilor de stat faţă de românii de pretutindeni şi faţă de românii din zonele multi etnice şi pluriconfesionale din România”.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.