Singapore are cel mai puternic pașaport din lume în 2023. Pe ce loc se situează România

0
116

Singapore a depășit Japonia și devine țara cu cel mai puternic pașaport din lume, arată Henley Passport Index.

Ceea ce înseamnă este că pașaportul din Singapore permite deținătorilor intrarea fără viză în 192 de destinații din 227 din lume.

Clasamentul global pentru pașapoarte pentru 2023 a fost realizat pe baza datelor furnizate de Autoritatea pentru Transport Aerian Internațional sau IATA, care clasifică pașapoartele din lume în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii lor le pot accesa fără o viză prealabilă.

Germania, Italia și Spania s-au situat pe locul doi, cetățenii lor putând vizita 190 de destinații globale.

Japonia, care a fost în fruntea listei anul trecut, a coborât pe locul al treilea – pașaportul său care permite accesul fără viză la 189 de destinații, în scădere de la 193 în 2022. Alte pașapoarte care s-au situat pe locul trei cu Japonia sunt Austria, Finlanda, Franța, Luxemburg, Coreea de Sud și Suedia. 

„Tendința generală de-a lungul istoriei clasamentului de 18 ani a fost către o mai mare libertate de călătorie”, au declarat reprezentanții companiei   Henley and Partners într-un comunicat de presă.

(N.r. Henley & Partners este o companie de consultanță privind migrarea investițiilor cu sediul în Londra. Compania oferă, de asemenea, consiliere guvernelor cu privire la politica de rezidență și cetățenie prin investiție și colaborează cu acestea pentru a dezvolta și implementa programe de rezidență și cetățenie .)

România

România se află pe locul 13 alături de Monaco și Bulgaria. Pașaportul din țara noastră permite accesul fără viză în 176 de țări din 227.

Singapore vs SUA

Pașaportul din Singapore a fost, de asemenea, pe primul loc în 2021, cu acces la 194 de destinații, dar orașul-stat a coborât pe locul doi anul trecut. În ultimii 10 ani, Singapore și-a crescut scorul cu 25, împingând țara în sus cu cinci locuri pentru a ocupa primul loc, au adăugat Henley and Partners.

În schimb, din primele 10 țări, SUA au înregistrat cea mai mică creștere a scorului indicelui în ultimul deceniu, a menționat firma de consultanță în migrație pentru investiții. SUA ocupă acum locul opt în indexul pașapoartelor.

„Povestea este una simplă – stând mai mult sau mai puțin pe loc, SUA au rămas în urmă”, a spus  Greg Lindsay, specialist la Institutul Jacobs de la Cornell Tech . El a subliniat că țara a fost „depășită constant” de Coreea de Sud, Japonia și Singapore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.