19.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Soldații Grupului Wagner se întorc în estul Ucrainei. ”Nu mai sunt la fel de periculoși”

Foștii mercenari ai Grupului Wagner cu sediul anterior în Belarus au semnat contracte cu ministerul rus al apărării și s-au mutat pe frontul de est al Ucrainei, scrie Sky News.

Unii dintre acești mercenari au fost redirecționați și în Africa, a raportat publicația Ukraine Pravda, citând-o pe Illia Yevlash, purtătorul de cuvânt al Grupării Forțelor de Est din Ucraina.

Yevlash a menționat că nivelul lor de amenințare a scăzut de la moartea liderului lor principal, Evgeni Prigojin, într-un accident de avion luna trecută.

„Foștii membri ai companiei militare private Wagner sunt acum prezenți pe teritoriul Grupării de Forțe de Est”, a spus Yevlash.

„Ei iau parte la lupte. Mai exact, ei vin de pe teritoriul Belarusului, unde și-au avut taberele. Acum sunt desființați”.

Reperezentantul ucrainean a adăugat că acești militari s-au alăturat diferitelor unități – unii mergând în Africa, în timp ce alții au renunțat la contractele cu ministerul rus al apărării și participă la război în diferite calități, inclusiv ca instructori.

Unii vor merge în unități de luptă obișnuite, a mai spus sursa citată.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.