16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Specialist: „În șase luni, Prigojin fie va fi mort, fie va încerca o a doua lovitură de stat”

Unul dintre cele mai controversate momente ale războiului de până acum a fost revolta condusă de Evgheni Prigojin și mercenarii Wagner, care a fost anulată aproape la fel de repede cum a început, scrie Sky News.

Se presupune că Prigojin a fost exilat în Belarus de Vladimir Putin – dar de atunci a fost fotografiat înapoi la Sankt Petersburg, la un summit între Kremlin și liderii africani.

Apariția lui în Rusia a ridicat mai multe semne de întrebare, alți critici ai Kremlinului, precum Alexei Navalny, au fost condamnați la zeci de ani în colonii penale. 

Vorbind pentru Financial Times, anchetatorul principal al lui Bellingcat în Rusia, Christo Grozev, a avut o predicție dură.

„Putin a intrat în direct la televizor și l-a numit pe Prigojin trădător”, spune el.

„Toată lumea știe ce face cu „trădătorii”, iar Putin nu a făcut asta. Vrea să-l vadă mort [dar] nu poate face asta încă”.

Grozev a prezis: „În șase luni, Prigojin fie va fi mort, fie va avea loc o a doua lovitură de stat”.

Grozev a informat și în legătură cu strategia pe termen mai lung a președintelui rus, cu condiția ca acesta să nu poată câștiga războiul prea curând.

„Strategia lui Putin în războiul din Ucraina este în mod clar să amâne orice rezultat militar până la alegerile din SUA”, a spus el.

„Speră că sprijinul occidental va fi oprit de o victorie a lui Trump”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.