Studiu: 8 obiceiuri zilnice care ar putea să îți crească speranța de viață cu până la 24 de ani

0
68

Este clar acum mai mult ca oricând că viața îndelungată este puternic influențată de alegerile stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, dar un studiu recent a constatat că anumite obiceiuri îți pot prelungi viața cu cel puțin 20 de ani.

Cercetarea, prezentată luna trecută la reuniunea anuală a Societății Americane pentru Nutriție, a constatat că practicarea a opt obiceiuri sănătoase la vârsta de 40 de ani a fost asociată cu un plus de 24 de ani de viață pentru bărbați și 21 pentru femei.

„Am fost cu adevărat surprinși de cât de mult s-ar putea câștiga prin adoptarea unuia sau a tuturor celor opt factori de stil de viață sănătos”, a spus Xuan-Mai Nguyen, autor principal al studiului și specialist în științe ale sănătății, într-um comunicat de presă .

„Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, dar chiar dacă faci doar o mică schimbare la 40, 50 sau 60 de ani, este totuși benefic.”

8 obiceiuri care ți-ar putea crește speranța de viață cu până la 24 de ani

Cele opt obiceiuri, enumerate în ordine, începând cu cel mai important, sunt:

  1. Exercițiile fizice regulate
  2. A nu avea dependență de opioide
  3. Evitarea fumatului
  4. Gestionarea nivelului de stres
  5. Implementarea unei alimentații sănătoase
  6. Fără alcool în exces
  7. Prioritizarea unui somn bun
  8. Menținerea unor relații sociale pozitive

Chiar și adăugarea a unui singur obicei amintit mai sus în rutina zilnică poate oferi încă 4,5 sau 3,5 ani de viață bărbaților și, respectiv, femeilor, se mai menționează în studiu.  

Studiul observațional a analizat stilul de viață a peste 700.000 de veterani militari americani cu vârste cuprinse între 40 și 99 de ani, care sunt toți participanți la un studiu care s-a întins pe mai mulți ani, numit Programul Million Veteran.

Lipsa activității fizice, consumul de opioide și fumatul au avut cel mai mare impact asupra duratei de viață, cu un risc de deces crescut cu 30% până la 45%, arată studiul.

„Stresul, consumul excesiv de alcool, alimentația necorespunzătoare și somnul în cantități insuficiente au fost asociate fiecare cu o creștere cu aproximativ 20% a riscului de deces, iar lipsa relațiilor sociale pozitive a fost asociată cu un risc crescut de deces cu 5%”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.