Ministerul Apărării: Nu sunt probate ipotezele vehiculate că părţi dintr-o dronă rusă au căzut pe teritoriul României

0
101

Ministerul Apărării Naţionale informează că, până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipoteza că părţi dintr-o dronă implicată în atacurile Rusiei asupra Ucrainei au căzut accidental pe teritoriul României.

Clarificările vin ca reacţie la informaţiile transmise de reprezentanţii autorităţilor comunei Ceatalchioi din Tulcea.

Astfel, arată MApN, într-un comunicat de presă, o echipă de specialişti din cadrul Forţelor Aeriene Române s-a deplasat joi la faţa locului pentru a investiga situaţiile semnalate.

Până la acest moment nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate.

În ceea ce priveşte situaţia generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Izmail şi Reni, „din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.

„Dronele utilizate de Federaţia Rusă în aceste atacuri ilegale şi nejustificate nu au intersectat în niciun moment spaţiul aerian al României”, subliniază MApN.

De asemenea, Ministerul român al Apărării adaugă că a întărit măsurile de vigilenţă, „monitorizând permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, stabilite prin planurile naţionale şi aliate şi cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.