Subiecte la Limba română de la BAC 2023. Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu la subiectul 3 de la real

0
104

Absolvenții de liceu au început proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Accesul în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. 

La subiectul 3 de la profilul real ar fi picat un eseu despre „Particularităţile unei opere care aparţine lui Liviu Rebreanu”. 

Ce subiecte la română au picat la BAC anul trecut

​Absolvenții de liceu au primit anul trecut între subiectele la română de la BAC un text la prima vedere din Nicolae Iorga- „Doamna Elena Cuza”, la profilul real. Un subpunct al subiectului 1 la română a avut ca cerință scrierea unui text de minimum 150 cuvinte în care să se argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Absolvenții de liceu au avut la al doilea dintre subiectele la română la bacalaureat de anul trecut scrierea unei argumentări a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Iată mai jos subiectele la română la bacalaureat 2022 și baremul de corectare, publicate de Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.