25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

”Va face lumea mai sigură”. Biden semnează proiectul de lege care oferă asistență militară crucială Ucrainei

Președintele american Joe Biden a semnat pachetul de ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, scrie BBC.

„Va face America mai sigură, va face lumea mai sigură”, a spus el după ce a semnat proiectul de lege.

Președintele a spus că SUA trebuie să se „miște rapid” pentru a trimite arme și echipamente noi în Ucraina pentru a ajuta Kievul să evite avansurile rusești.

Declarațiile sale au venit la o zi după ce Senatul SUA a aprobat pachetul de ajutor extern după luni de blocaj în Congres.

Ucraina și-a intensificat recent apelurile pentru asistență occidentală, deoarece Rusia realizează câștiguri constante în invazia sa.

În pachet este inclus un ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. A trecut de Senat printr-un vot bipartizan de 79-18.

Aprobarea de marți seară a venit după ce măsura a trecut sâmbătă de Camera Reprezentanților SUA.

Liderul majorității Senatului Democrat, Chuck Schumer, a declarat: „După mai bine de șase luni de muncă grea și multe întorsături pe drum, America trimite un mesaj lumii întregi: nu vă vom întoarce spatele”.

Reacționând la vot, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că acesta „întărește rolul Americii ca un far al democrației și lider al lumii libere”.

Senatul a adoptat un pachet de ajutor similar în februarie, dar un grup de conservatori care se opun noului sprijin Ucrainei a împiedicat acesta să se prezinte la vot în Camera Reprezentanților.

Săptămâna trecută, democrații și republicanii din camera inferioară s-au unit pentru a ocoli această opoziție.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.