12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Vladimir Putin transmite condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin. Înmormântarea rămâne un mister

Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiei șefului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a spus Kremlinul, adăugând că nu știe când va avea loc înmormântarea și dacă președintele rus va participa, scrie The Guardian.

„Kremlinul nu are încă informații despre formatul și data înmormântării lui Prigojin, așa că nu poate exista un răspuns la întrebarea dacă Putin va participa la aceasta”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, vorbind cu jurnaliştii în timpul apelului său zilnic.

„De îndată ce se ia o decizie, aceasta va fi comunicată publicului. Astfel de decizii se iau întotdeauna împreună cu rudele”, a adăugat Peskov.

Comisia de anchetă a Rusiei a confirmat duminică că Prigojin se numără printre persoanele ucise într-un accident de avion miercurea trecută. Comitetul a declarat într-un comunicat că, după testele criminalistice, toate cele 10 cadavre recuperate la fața locului au fost identificate, iar identitățile lor „conformă”.

Înmormântare lui Prigojin, un mister

Mai mulți membri Wagner au declarat luni pentru Guardian că nu știu când și unde va avea loc înmormântarea lui Prigojin.

„Nu ni s-a spus nimic. Sper să primească ceremonia de rămas-bun pe care o merită”, a spus un soldat Wagner care a luptat cu grupul în Ucraina, vorbind sub anonimat.

Memoriale improvizate au apărut în toată țara, cu vizitatori în lacrimi lăsând flori și alte omagii lui Prigojin. 

La Sankt Petersburg, un luptător Wagner identificat ca Yuri Novikov a fost reținut după ce a împușcat în aer cu un AK-47. Rapoartele din presa locală au spus că Novikov a fost îngrijorat de moartea lui Prigojin.

Mai multe canale din aplicația de mesagerie Telegram care îl susțineau pe Prigojin au speculat că „dușmanii din Rusia” l-au ucis ca răzbunare pentru scurta sa revoltă împotriva conducerii militare a Rusiei în iunie. Grupul Wagner nu a emis încă o declarație oficială după moartea lui Prigojin.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.