18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Bitcoin începe săptămâna în forță cu o creștere de 6% și se apropie de 70.000 dolari. Ce spun analiștii

Bitcoin a crescut în forță și începe ultima săptămână din martie, recuperând nivelul de 69.000 dolari.

Prețul criptomonedei emblematice a fost mai mare cu aproximativ 6% la 69.778,60 dolari față de ziua anterioară, conform Coin Metrics. 

Ethereum a crescut cu 5% la 3.575,01 dolari. Majoritatea celorlalte criptomonede au prins și ele valul bitcoin.

MicroStrategy, care tranzacționează ca proxy pentru prețul bitcoin, a crescut cu 17%, în timp ce Coinbase avansat cu 9%. 

Bitcoin a fost în modul de corecție săptămâna trecută, după ce a atins un maxim istoric de 73.797,68 dolari pe 14 martie. Miercurea trecută, a scăzut până la aproximativ 60.800 dolari. 

Alex Thorn, șeful de cercetare la nivel de firmă la Galaxy Digital, a spus că astfel de scăderi se încadrează „în conformitate cu norma corecțiilor istorice pe termen scurt ale pieței bull”.

Motivul pentru creșterea de luni a fost neclar, dar acțiunea prețului criptomonedei din martie a fost caracterizată de noi maxime urmate de scăderi bruște. Thorn a sugerat că investitorii iau o pauză de la vânzarea acțiunilor din fondurile tranzacționate la bursă bitcoin.

Sam Callahan, analist principal la firma de servicii bitcoin Swan Bitcoin, a spus că volatilitatea este probabil legată de mesajele venite de la Rezerva Federală săptămâna trecută .

„Oficialii Fed au precizat săptămâna trecută că iau în considerare atât reducerea ratelor dobânzilor, cât și reducerea ritmului programului său de înăsprire cantitativă în acest an”

În ciuda scăderii sale, bitcoin este pe cale să încheie luna martie cu o notă câștigătoare. A câștigat 12% la lună și 64% până acum pentru primul trimestru.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.