Bucureștiul este al doilea cel mai aglomerat oraș din lume. Bucureștenii au pierdut în medie 107 ore în trafic în 2022

0
302

Bucureștiul a fost anul trecut pe locul doi în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier, potrivit datelor TomTom Traffic Index, furnizate de Financial Times.

Astfel, șoferii bucureșteni care au parcurs anul trecut zilnic 10 kilometri la orele de vârf au pierdut în medie, 107 ore în ambuteiajele din trafic.

Capitala columbiană Bogotá a fost anul trecut cel mai aglomerat oraș din lume , șoferii petrecând în medie 132 de ore în trafic la orele de vârf, potrivit datelor TomTom Traffic Index.

Orele blocate în trafic înseamnă că oamenii nu pot contribui pe deplin la economie.

Ralf-Peter Schäfer, vicepreședinte pentru trafic la TomTom, producătorul olandez de navigație prin satelit, a spus că problema fundamentală este că „prea mulți oameni vor să conducă în același timp în rețeaua rutieră”.

El a sugerat că orașele trebuie să promovează utilizarea unor moduri alternative de transport, cum ar fi mersul cu bicicleta și să îmbunătățească infrastructura. „Dacă nu faci o investiție masivă în [sisteme] de tranzit, atunci consecințele sunt aglomerații mai mari”, a spus el.

De ce folosesc bucureștenii atât de mult mașina?

Pe de o parte, transportul public este precar sau lipsește cu desăvârșire, tramvaiele și troleibuzele sunt foarte vechi, nu au aer condiționat, iar autobuzele, fiindcă avem foarte puține benzi unice, stau blocate în trafic cu restul mașinilor, deci e mai comfortabil să stai blocat în propria mașină decât într-un mijloc de transport aglomerat.

Pe de altă parte, are legătură cu politica de parcare, Bucureștiul a introdus recent tarifele de parcare pentru centrul orașului și mai nou Nicușor Dan a anunțat că vor intra în funcțiune mașinile care vor verifica parcările printr-un soft.

„În momentul acesta am depăşit 30.000 de locuri de parcare pentru care s-au făcut studiile şi pentru care există aviz, din care în teren am depăşit 20.000. Noi trebuie să ajungem pentru întreaga zonă centrală şi de nord la 80.000 de locuri de parcare cu plată. Nu facem asta ca să luăm bani, facem asta ca să regularizăm traficul din Bucureşti”, a punctat edilul general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.