Inteligența artificială la control. ChatGPT, investigat în SUA pentru răspândirea de informaţii false

0
122

 

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite a deschis o investigaţie care vizează ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI şi cel care a dat startul avalanşei de investiţii şi produse de inteligenţa artificială.

FTC are în vedere două chestiuni distincte în cadrul investigaţiei. Prima urmăreşte să vadă în ce mod au fost afectaţi oamenii de informaţiile false furnizate de ChatGPT.

Este deja un lucru de notorietate faptul că chatboţii în general, nu doar ChatGPT, „halucinează”, preferând să inventeze informaţii pentru a răspunde la o întrebare în loc să spună că nu cunosc răspunsul.

Există deja cel puţin un proces pe această temă, în care un DJ american a dat OpenAI în judecată după ce ChatGPT a spus că ar fi deturnat fondurile unei organizaţii non-profit.

A doua chestiune este legată de politica de gestionare a datelor şi intimitatea utilizatorilor. Aici se poate face legătura şi cu modul în care OpenAI şi alte companii îşi antrenează limbajele lingvistice, procesând fără discriminare toate textele disponibile în mod public online, chiar şi pe cele protejate de drepturile de autor, precum cărţi.

OpenAI nu a avut o replică la investigaţia deschisă de FTC, ci s-a rezumat la a spune că va colabora cu autoritate americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.