Ce sprijin oferă în prezent NATO Ucrainei? Lista echipamentelor pe care aliații le-au trimis până acum  

0
89

Pe măsură ce începe summitul NATO, se așteaptă ca Ucraina să domine o mare parte a conversației. 

Două dintre problemele cheie pentru Kiev includ perspectivele de aderare viitoare la alianță și, de asemenea, sprijinul pentru eforturile sale împotriva invaziei Rusiei.

Aruncăm o privire asupra modului în care NATO sprijină în prezent Ucraina.

Alianța militară a 31 de națiuni oferă Ucrainei doar sprijin neletal.

Acestea includ: combustibil, rații de luptă, rechizite medicale, armuri de protecție, uniforme de iarnă și echipamente pentru a contracara minele, amenințările chimice și biologice și dronele. 

Alianța ia deciziile prin consens și nu toate țările membre sunt de acord cu trimiterea de arme. 

Nu impune sancțiuni, deși unii dintre membrii săi o fac prin alte organizații precum Uniunea Europeană. 

Alianța ajută, de asemenea, forțele armate ale Ucrainei să se modernizeze și să treacă de la echipamentul și doctrina militară din era sovietică la echipamentul modern NATO, pentru a permite armatei sale să lucreze fără probleme cu forțele aliate. 

De asemenea, ajută la întărirea instituțiilor de apărare și securitate ale Ucrainei – acest tip de asistență este conceput pentru a se asigura că Ucraina se poate alătura NATO la un moment dat în viitor, mult după terminarea războiului. 

Stoltenberg: Ne aflăm într-un moment istoric, înaintea unui summit care va fi istoric

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat marţi drept „istoric, înainte de a începe”, summitul alianţei nord-atlantice care începe în cursul zilei la Vilnius, aluzie la deblocarea de către Turcia a primirii Suediei în organizaţie, transmite EFE.

„Ne aflăm într-un moment istoric, înaintea unui summit care va fi istoric”, a apreciat Stoltenberg la o întâlnire care a avut loc înaintea deschiderii oficiale a summitului, la care asistă cei 31 de lideri ai ţărilor membre, plus Suedia, în calitate de ţară invitată.

Secretarul general al NATO a anunţat luni deblocarea de către Turcia a aderării ţării nordice la alianţă, după întâlnirea care a avut loc între premierul suedez Ulf Kristersson şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.