Cerealele distruse din porturile ucrainene, în urma atacurilor Rusiei: „suficiente pentru a hrăni 270.000 de oameni timp de un an”

0
92

Cantitatea de cereale distrusă în atacurile rusești asupra porturilor ucrainene ar fi fost suficientă pentru a hrăni 270.000 de oameni timp de un an, potrivit delegatului britanic la ONU, Barbara Woodward.

Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU, ea a spus că Rusia a distrus echipamentul din porturi, ceea ce îngreunează încărcarea cerealelor pe nave – și chiar a „ars mâncare cereale și a amenințat cu uciderea marinarilor civili”, scrie Sky News.

„Nu există nicio justificare posibilă pentru aceste acte punitive”, a adăugat Woodward.

Ea a calificat „așa-zisele” motive ale Rusiei pentru ieșirea din acordul cu cereale la Marea Neagră drept „prostii” și a spus că Ucraina nu a făcut astfel de cereri.

„Ucraina nu vrea nimic altceva decât să-și pună hrana la dispoziția lumii”, a spus Woodward consiliului din New York.

Până la 24 de milioane de tone de alimente ucrainene ar putea să nu ajungă acum pe piețele mondiale, ca urmare a acțiunilor Moscovei, a spus ea, adăugând că atacurile acesteia „au crescut deja prețurile, cu impact imediat asupra celor mai săraci și înfometați oameni din lume”.

„Cele mai recente solicitări ale Rusiei echivalează cu ținerea ostatică a lumii înfometate”, a adăugat ea, spunând: „Mâncarea nu este o armă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.